Suomalaisen kansanperinteen innoittamana Auroran ympärillä kuuden minuutin elokuvasta tuli videoiden jakamisalusta ja jopa hieno tähti faneille.

Kun aurora-kausi alkoi Lapissa, Aurorassa elokuun lopulla, animaatio-ohjaaja Carrid Bradley sanoo, että elokuvan oikea-aikainen julkaisu jätti sanan ja tiimin taakseen.

“Olemme täysin paranoidit online-reaktiosta”, sanoi 24-vuotias Whishwista, joka valmistui animaatiosta BD kesäkuussa.

“Muistan, että opiskelijat rakastuivat shortseihin YouTubessa vuonna 2009. Kymmenen vuotta myöhemmin halusin tehdä elokuvan, josta olin ylpeä nuorena, ja saavutin sen. Olen iloinen, että pystyin tekemään Tämä.

“Joskus animoituja opiskelijaelokuvia, jotka reagoivat ihmisiin, kuten aallot, julkaistaan ​​verkossa, mutta en silti voi uskoa, että se tapahtuu Fox Fire -ohjelmassa. Ensimmäisellä viikolla vertailuhousut, joita meillä on ollut vuosia. On saanut enemmän sitoutumista kuin Olemme tallentaneet 20 000 kohtausta, mutta olemme saavuttaneet noin miljoonan kohtauksen.

“Vaikuttaa epärealistiselta, mutta ihmiset ympäri maailmaa ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet kuinka paljon pidän siitä. Olen ylpeä voidessani ottaa novellin ja jakaa sen maailmalle. Luulen.”

Opiskelijaelokuva inspiroi Suomen kansanperinnettä Suomen pohjoisen valon alkuperästä, jota katsotaan Suomessa 200 kertaa vuodessa. Se seuraa tarinaa nuoresta ketusta ja sen roolista tähtien ja yötaivaan luomisessa.

2D- ja 3D-animaatioiden yhdistäminen ja alkuperäisten pisteiden lisääminen Kelidh sanoo, että joukkue on auttanut luomaan tällaisia ​​jännittäviä shortseja.

“On paljon ihmisiä, jotka arvostavat sitä”, hän sanoi. “Minulle oli kunnia ohjata joukkueeni tähän elokuvaan. Kahdeksan ja useamman avustajan ydinryhmän ollessa neljäntenä vuotena he toivat loputtoman kyvyn ja innostuksen jokaiseen projektiin. Kaikki tuotantotavoitteet, erityisesti Lynn Sharkey, olivat henkeäsalpaavia ”

“Tyylillisen inspiraation suhteen halusin vangita mystiset tunteet, jotka kunnioittivat videopelien pelaajia ensimmäistä kertaa nuorena ja vaikuttivat minuun taiteilijana. Olen erittäin iloinen voidessani tavata sinut. DJCAD Me Fox on antanut luova vapaus nähdä ja tuntea liekit unelmoimalla samalla, kun olen varma, että saat elokuvan loppuun huolellisesti.

Vastauksen innoittamana Kellidih ja tiimi aikovat julkaista Fox Fire -taidekirjan pian ja ovat jo elokuvassa katsottavaksi Edinburghin lyhytelokuvafestivaaleilla.

Fox Fire on ohjannut ja kirjoittanut Kediel Bradley ja tuottanut Lynn Sharkey. Elokuvaan osallistuvat: Michael Birk, Dion Burgess, Lauren Kirkwood, Lia Onesty, Melissa Stokes, Tessa Bentley, Sophia Austin, Deborah Barker, Gonzalo Fragus Capasas, Eamonni, Molly-May Lockhart, Liz Massarau, Aaron Green, Fraser Robertson , Zoey. Ja muusikko Denny Schneidemesser.